Bel ons op 038-2022303
  • Helpt hypotheekschade voorkomen
  • Reeds schade? Claim direct!

Onjuist, niet volledig hypotheekadvies

Stichting Hypotheekclaim wil dat het verkeerd oversluiten van hypotheken stopt en dat de kwaliteit van hypotheekadvies in het algemeen sterk wordt verbeterd. Toekomstige ‘hypotheekoverstappers’ moeten beter worden voorgelicht. Er worden teveel onvolledige en zelfs onjuiste adviezen gegeven waar veel huiseigenaren de dupe van zijn. Vooral na 1 januari 2013 zijn er op grote schaal onvolledige en onjuiste adviezen afgegeven waardoor er onvoordelig is overgesloten naar een te dure hypotheek.

 

Bent u ontevreden over uw huidige adviseur? Lees hier meer over wat u kunt doen.

 

Wat ging er na 1 januari 2013 veelvuldig mis?

Lees de informatie hieronder om te kunnen bepalen of ook u schade heeft geleden door onvolledig of zelfs onjuist hypotheekadvies.

pic

Er bestaan diverse vormen van hypotheken die uitgebreide belastingvoordelen kennen.

Voorbeelden hiervan zijn onder andere de spaarhypotheek en aflossingsvrije hypotheek.

pic
topArrow

Periode VOOR 01-01-2013

Overheidsmaatregel

Huizenbezitters die een hypotheek afsluiten, moeten die verplicht aflossen als ze gebruik willen maken van de hypotheekrenteaftrek. In de praktijk betekent dit dat meestal een annuïteitenhypotheek wordt afgesloten. De annuïteitenhypotheek kent geen uitgebreide belastingvoordelen die andere hypotheekvormen wél kennen.

Uitzondering

Alle bestaande hypotheken met belastingvoordelen behouden die voordelen. Ook wanneer deze hypotheek bijvoorbeeld in verband met verhuizing of renteaanpassing wordt overgesloten.

topArrow

Periode NA 01-01-2013

Veel hypotheekadviseurs hebben ook voor bestaande hypotheken geadviseerd de hypotheek over te sluiten naar een annuïteitenhypotheek.

pic
closeIcon
pic

Dit is in veel gevallen niet het best denkbare advies, aangezien hiermee de belangrijkste belastingvoordelen ten einde komen en u dus overstapt naar een duurdere hypotheek wanneer u dit over de gehele looptijd van de hypotheek bekijkt.

Indien uw hypotheekadviseur u hierop niet gewezen heeft en u dus niet zeer bewust gekozen heeft voor de annuïteitenhypotheek, heeft u mogelijk onbewust schade geleden bij het oversluiten van uw hypotheek. Dit geldt ook wanneer uw huidige maandlasten door de lage rentestand lager zijn dan bij uw oude hypotheek. Over de gehele looptijd van de hypotheek had u mogelijk een fiscaal gunstigere constructie kunnen afsluiten.

De gemiddelde schadebedragen liggen tussen de € 10.000 en € 50.000.

pic
pic
pic

Stichting Hypotheekclaim berekent op individuele basis uw schade en claimt deze schade namens u bij degene die u een onvolledig of onjuist advies heeft gegeven. De adviseur is voor dit soort aansprakelijkheid verplicht verzekerd via een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

HEEFT U OOK MOGELIJK SCHADE GELEDEN?Meld u aan en claim uw schade via de Stichting Hypotheekclaim.

aanmelden