Definitieve claim inmiddels vastgesteld!

Kwaliteit en een goed gevoel, daar draait het om. Dave heeft in het voorjaar van 2015 zijn hypotheek overgesloten en zat met een aantal twijfels. In februari 2016 kwam Stichting Hypotheekclaim in het nieuws en heeft hij de website bezocht.
Na 3x Ja op de test op Hypotheekclaim.nl heeft hij zich aangemeld en alle stukken laten doornemen. De indicatieve schade bleek in de tienduizenden euro’s te lopen. De stichting zal namens Dave gaan procederen.

 
“Het uit te keren geld is natuurlijk welkom, maar niet de hoofdreden om dit in de openbaarheid te brengen” aldus Dave.
 
“Mijn ervaring is dat een adviseur vanuit zijn vakgebied spreekt, dat is niet dezelfde taal die ik spreek. Maak de materie begrijpbaar in lekentaal en biedt actief de gelegenheid om vragen door te nemen. De mogelijkheid om vragen te stellen en meer uitleg te krijgen was in mijn ervaring heel gelimiteerd. Als gesprekspartner voelde ik mij niet serieus genomen en er werd vrij vluchtig aan mijn bezwaren en vragen voorbijgegaan. De informatie op basis waarvan ik mijn besluiten heb genomen voelde behoorlijk beperkt.”
 
De woorden van Dave sluiten aan bij de doelstellingen van Stichting Hypotheekclaim:
1. Bescherming tegen foutieve en onvolledige informatie bij het af- en oversluiten van een hypotheek;
2. Het stoppen van verkeerd oversluiten van hypotheken;
3. Het verbeteren van de kwaliteit van het hypotheekadvies
4. Het claimen van schade voor huiseigenaren die hun hypotheek niet optimaal hebben kunnen vernieuwen.
 
Dave stelt: “Ik vind het belangrijk dat er maatwerk wordt geleverd, dat alles goed is doorgesproken en dat gemaakte afspraken stipt worden nageleefd. Het afsluiten van een hypotheek is een grote beslissing die lange tijd invloed zal hebben op mensen en hun gezin. Daar moet je je goed bij voelen.”

€ 35.000 euro schade bij oversluiten

Ik ben in 2015 verhuisd van Winschoten naar Veendam. Ik werd geadviseerd mijn oude hypotheek volledig over te sluiten in verband met de lage rente op het moment. Mijn vrouw en ik hebben niet veel verstand van hypotheken en gingen uit van het advies van de hypotheekadviseur van onze bank. Ik werd door een collega gewezen op het bestaan van deze stichting en heb mij direct aangemeld, ik had namelijk wel wat twijfels. Het blijkt dat ik door het oversluiten zo’n € 35.000 meer betaal omdat mijn (oude) spaarhypotheek is omgezet naar een annuïteitenhypotheek. Ik heb Stichting Hypotheekclaim gevraagd deze schade te claimen!

Wij kozen de verkeerde aflosvorm

Wij hadden geen idee dat de totale kosten van een hypotheek zo afhankelijk zijn van de gekozen aflosvorm. Dit is ons nu pijnlijk duidelijk geworden en we balen enorm dat onze hypotheekadviseur ons hier niet goed over ingelicht heeft. Wij zijn blij dat hier nu iets aan gedaan wordt en hopen dat we onze schade vergoed kunnen krijgen. Volgens de indicatie van Stichting Hypotheekclaim gaat het om een aanzienlijk bedrag.

 

Ik was er net op tijd bij

Mijn bank nodigde mij uit om de spaarhypotheek om te zetten naar een annuïteitenhypotheek. Met de lage rentestand leek oversluiten in eerste instantie erg aantrekkelijk. Na eigen onderzoek werd ik minder enthousiast over het oversluiten van mijn hypotheek. De spaarhypotheek blijkt namelijk een fiscaal interessante hypotheekvorm. Omdat de bank mij wilde dwingen toch over te sluiten, heb ik hulp ingeschakeld. Na onderzoek bleek dat een oversluiting mij meer dan € 60.000 had kunnen kosten. Gelukkig was ik er op tijd bij.