Over ons

Stichting Hypotheekclaim is opgericht omdat veel hypotheekadviezen onvolledig en onjuist blijken. Dit staat in contrast met dat er in de financiële sector nu al een paar jaar wordt geroepen dat de klant centraal staat. De stichting is opgericht om de hypotheekadvisering te verbeteren.

 

Stichting Hypotheekclaim lobbyt voor transparante adviezen over hypotheekverstrekking bij consumenten, politiek, hypotheektussenpersonen, banken en de overheid. Daarnaast zet de stichting zich in voor vergoeding van schade die is ontstaan als gevolg van onjuiste of onvolledige hypotheekadviezen.

 

Doelstellingen

De doelstellingen van Stichting Hypotheekclaim zijn:

  1. het beschermen van huizenbezitters tegen onvolledige informatie bij het af- of oversluiten van een hypotheek
  2. het claimen van schade voor huiseigenaren die sinds 2013 hun hypotheek niet optimaal hebben vernieuwd
  3. het stoppen van verkeerd oversluiten van hypotheken
  4. het verbeteren van hypotheekadvies in het algemeen

 

Stichtingsvoorzitter Siebe Annema

Siebe Annema

Voorzitter van de Stichting Hypotheekclaim is Siebe Annema, 59 jaar en afkomstig uit Leeuwarden. Siebe Annema is zijn hele leven werkzaam geweest in media, marketing en communicatie. Als journalist, marketeer en uitgever van nieuwsmedia. Sinds 2014 werkt hij vanuit zijn eigen bedrijf. Daarnaast is Siebe Annema zowel actief (hardlopend) als bestuurlijk actief in de sport.

 

Als voorzitter van de Stichting Hypotheekclaim ziet hij zijn rol met name op het vlak van communicatie. “De primaire doelstelling van de stichting is om Nederland er op te attenderen dat adviezen over hypotheken vaak onjuist en onvolledig zijn en niet toegesneden op de specifieke situatie van de klant. Dat is kwalijk. Zeker omdat in de financiële sector nu al een paar jaar wordt geroepen dat de klant centraal staat. Mijn belangrijkste drijfveer als voorzitter van de stichting, is om dat besef te vergroten.”